Radonmätare

Det enda sättet att ta reda på hur mycket radon vi andas in inomhus är genom att göra en radonmätning med radonmätare. Det finns olika metoder för att mäta radon inomhus. Den vanligaste är att använda  kallade spårfilmsdosor.

radonmatningarbetsplats2022.jpg

 

Radonhalten bör mätas vid husköp/husbygge, vid om- eller tillbyggnation, vid ändringar i ventilationssystemet eller om det har gått mer än 10 år sedan den senaste mätningen

gjordes. En radonmätning är det enda sättet att garantera en radonfri och hälsosam inomhusmiljö. 

Beställ radonmätare här

Att mäta är enkelt! Se till att beställa dina ackrediterade radonmätare (mätdosor) för nästa mätsäsong 22/23 redan idag!

 Radonmätare – beställ radondosor här

Radonmätare är ett instrument som används för att mäta mängden radon i inomhusluften. Det är enkelt att göra en radonmätning själv. Beställ din radonmätning här!

 Långtidsmätning eller korttidsmätning? En långtidsmätning är det säkraste sättet att mäta på och ger ett tillförlitligt årsmedelvärde. En långtidsmätning ska genomföras under minst 60 dagar mellan 1 oktober till 30 april (eldningssäsongen).

 Radonmätare för korttidsmätning

Om du behöver få en snabb indikation vid exempelvis husköp är en korttidsmätning ett bra val. En korttidsmätning görs på samma sätt som en långtidsmätning och ska pågå i minst 7 dygn, helst 10. Radonmätning med så kallade spårfilmsdosor är den vanligaste mätmetoden i Sverige.

Radonmätare – köp online

En radonmätning avslöjar om din bostad är på rätt sida av gränsvärdet 200 Bq/m3 inomhusluft. Beställ hem mätpaket med radonmätare här!

 När ska man mäta radon? En radonmätning är bra att göra vid husköp eller försäljning av bostad, när du renoverar, bygger om eller till, vid byte av ventilationssystem eller om du misstänker att du har ett radonproblem. Radon är farligt. Långvarig exponering av höga radonhalter ökar risken för att drabbas av lungcancer. I Sverige uppskattas det att omkring 500 personer får lungcancer på grund av radon varje år. Drygt 325 000 bostäder i Sverige har förhöjda radonhalter enligt Strålsäkerhetsmyndigheten.

bloggens url :- https://xn--radonmtning-q8a.se/radonmatning-arbetsplatsen-det-har-galler/

 

Comments

Popular posts from this blog

Radonsanering

Radonmätning - på arbetsplats